Utställning: Lucie Frýdlová & Jiri Jiru — Once upon a time

Vi visar bildserien "Emotioner" av Lucie Frydlova och fotografi från Vaclav Havels tid som president av Jiri Jiru.

Visas med anledning av 30 års jubileet av sammetsrevolutionen i Tjeckoslovakien. Utställningen har kommit till i samarbete med Tjeck Center i Stockholm och är kurerad av Gila Base.

Lucie Frydlova är en ung konstnär baserad i Prag som nyligen ställde ut på SFMOMA San Francisco Museum of Modern Art, US. Frydlova arbetar primärt med bildkonst och lägger stor vikt både vid estetisk utformning och konceptuellt innehåll. Hennes arbete består huvudsakligen av en blandning av analoga och digitala medier men innehållet i arbetet styr tekniken och i utställningen visas även skulptur.

Jiri Jiru är fotografen som följde Vaclav Havel under hans tid som president och dokumenterade möten med politiker, kungligheter och artister. Jiru har sedan tiden nära Havel under många år varit en internationellt arbetande nyhetsfotograf som gjort betydande arbete för tidningar som Time, Newsweek, Business Week, People, Fortune, The New York Times och International Herald Tribune. Han arbetar numera som frilansande fotograf baserad både i Prag och Bryssel.

I utställningen visas handkolorerade bilder av den Tjeckiske presidenten i möten med bland annat Bill och Hillary Clinton, Rolling Stones, Drottning Elisabeth och påven Johannes Paulus II, vid sidan av några av Václav Havels bevingade citat.

Den 8/6 gästas Konstfrämjandet av de två konstnärerna och en delegation från den tjeckiska ambassaden samt Tjeck Center.

Visa alla