Utställning: Åsa Södergren ”Färgen och jag”

Lördagen den 29 Oktober kl. 12-16 är det vernissage för Åsa Södergrens utställning "Färgen och jag"

Under det senaste året har Åsa Södergren jobbat sig allt längre ifrån det föreställande måleriet mot det icke-föreställande. Verken i utställningen ”Färgen och jag” kommer ur den processen. De är mer abstrakta än Åsas tidigare arbeten. Här har hon uteslutande fokuserat på att fördjupa sig i färgernas klang och rörelse. Hon har undersökt hur färgerna spelar mot varandra och vad de i sig kan berätta i mötet med andra färger.

Åsa experimenterar med att kombinera olika material för att nya möten ska uppstå.

I den här utställningen har hon bland annat jobbat med collage och oljemåleri på plexiglas. Processen går till så att collage av klipp från tidskrifter monteras på baksidan av en plexiglasskiva och blir som en grund till oljemåleriet som sedan sker på framsidan av glaset.

Under sin konstutbildning upplevde hon att det fanns så många regler som hon nu alltmer frångår och försöker frigöra sig ifrån, som att hon går från den tekniska ryggmärgsinlärningen till den intuitiva magkänslan.

Åsa Södergren är född 1964 i Stockholm, men bor och verkar i Örebro.

Hon är utbildad på Konstskolan Kuben, Örebro Konstskola samt har en fil kand. i Kulturvetenskap från Örebro Universitet. Åsa är representerad av Hallsberg kommun, Lindesberg kommun, Nora kommun, Örebro kommun, Örebro läns landsting, Örebro läns museum

Länk: Åsa Södergren på Instagram

Visa alla