Vidar Ericsson, född 1992 i Örebro. Studerade måleri på Göteborgs Konstskola 2017 - 2019 och Fri konst på Konsthögskolan i Oslo 2019 - 2022.
Lennart Ericsson, född 1950 i Örebro. Konstvetenskap Uppsala universitet 1971–72 och Grundskolan för konstnärlig verksamhet 1973–74 och i Sthlm Gerlesborgsskolan 75-77. Medlem i KKV och Ateljé 19.
Mina målningar skapas i en slags sökande osäkerhet. De utvecklas i en jakt på det där som inte i förväg är formulerat och givet, utan som öppnar sig som en plötslig möjlighet under arbetets gång. Målningarna väcker rörliga associationer och minnesbilder. Det finns inget färdigt facit att se eller förstå, förutom färgerna som finns där. Avsaknaden av korrekthet och måsten i måleriet är viktiga punkter i min konst. Ingenting är statiskt, när som helst vill jag ha möjligheten att riva ner hela bygget och börja om, men där ruinerna fungerar som ett slags skelett eller byggställning för verket. Det finns då partier mellan de mer dominanta och kompositionsbyggande formerna, där målningens tidigare stadier glimtar till och där “misslyckade” lager ger mening och bygger målningen. Jag ser mig främst som målare. Tegelstenarna är ett tredimensionellt måleri. De är plockade runt om i centrala Oslo och från en lada som tillhörde mina morföräldrar utanför Enköping. Stenarna har tidigare haft en funktion och de bär på en egen historia. Ett gammalt material som rivits ut och kastats bort. Ett material som jag sedan tidigare är bekant med, då jag en kort tid jobbade som murare. I ateljén träder sedan subtila skillnader fram i varje sten, och efter att jag målat dem får de leva vidare och fylla en ny funktion, skapa en ny historia.
-Vidar Ericsson
Konstruktion eller konkret är ett tema som jag arbetar med ibland då jag går in i en lekfull bubbla. Jag vrider och vänder på alla möjliga och omöjliga variationer, som skaver, irriterar och lockar till förändring. Som människor påverkas vi oavbrutet av gravitationen, tyngdkraften som håller oss fast vid marken, jorden. Vi har horisontlinjen för våra två ögon. Vi har framför och bakom, ovanför och under, vänster och höger. Vi har korset, krysset, kvadraten, rektangeln och kuben och alla vinklar och så har vi cirkeln att förhålla oss till. Att hitta en balans i allt detta blir uppdraget, Och förskjuta det, vrida på det, sabotera!
-Lennart Ericsson