Sök Wadköpingsstipendiet 2022 — Sista ansökningsdag 17 maj

Från vänster till höger, uppifrån och ned Cecilia Lundh, Daria Edström, Fredrik Spåre, Mona Malmqvist Sjöstedt

Hantverkare och konsthantverkare kan söka Wadköpingsstipendiet på 50 000 kr fördelat på två kategorier. Du ska genom din bosättning och/eller verksamhet kunna anses ha nära samhörighet med Örebro kommun.

Wadköpingsstipendiet är 50 000 kronor fördelat på två kategorier:

  • Till den etablerade konsthantverkaren som med god färdighet både hanterar sitt hantverk och har hittat sitt eget formspråk.

  • Till den kommande lovande konsthantverkaren som står i början av sin karriär och är i behov av att investera i sin fortsatta utveckling.

Stipendiaterna ska genom sin bosättning och/eller verksamhet kunna anses ha nära samhörighet med Örebro kommun.

Sista ansökningsdag för Wadköpingsstipendiet 2022 är den 17 maj. Ifylld ansökningsblankett samt tre (3) arbetsprover lämnas in i Konstfrämjandet Bergslagens lokal på Storgatan 29 i Örebro den 16 maj klockan 12–17 eller den 17 maj klockan 8–13. OBS! Märk arbetsproverna med namn och nummer 1–3. Ansökningar som lämnas senare än 17 maj tas inte med i bedömningen. Försäkring av inlämnade föremål/arbetsprover står sökande själv för.

Med konsthantverk menas exempelvis keramik, smide, glasblåsning och slöjd. Konstformer som exempelvis måleri, teckning, fotografi och video brukar inte ingå inom begreppet konsthantverk.

Du hittar ansökningsblanketten här.

Mer info om ansökningsprocessen hittar du här.

Vinnare av stipendiet tillkännages via Örebro Kommuns Facebooksida senare under året.

Foto: förra årets Wadköpingsstipediater 2021. Från vänster till höger, uppifrån och ned; Cecilia Lundh, Daria Edström, Fredrik Spåre och Mona Malmqvist Sjöstedt.

Visa alla