Sök Wadköpingsstipendiet 2021 — Sista ansökningsdag 21 maj

Hantverkare och konsthantverkare kan söka Wadköpingsstipendiet på 50 000 kr fördelat på två kategorier. Du ska genom din bosättning och/eller verksamhet kunna anses ha nära samhörighet med Örebro kommun.

Wadköpingsstipendiet är 50 000 kronor fördelat på två kategorier:

  • Till den etablerade konsthantverkaren som med god färdighet både hanterar sitt hantverk och har hittat sitt eget formspråk.

  • Till den kommande lovande konsthantverkaren som står i början av sin karriär och är i behov av att investera i sin fortsatta utveckling.

Stipendiaterna ska genom sin bosättning och/eller verksamhet kunna anses ha nära samhörighet med Örebro kommun.

Sista ansökningsdag för Wadköpingsstipendiet 2021 är den 21 maj. Ifylld ansökningsblankett samt tre (3) arbetsprover lämnas in i Konstfrämjandet Bergslagens lokal på Storgatan 29 i Örebro den 20 maj klockan 12–17 eller den 21 maj klockan 8–13. OBS! Märk arbetsproverna med namn och nummer 1–3. Ansökningar som lämnas senare än 21 maj tas inte med i bedömningen. Försäkring av inlämnade föremål/arbetsprover står sökande själv för.

Med konsthantverk menas exempelvis keramik, smide, glasblåsning och slöjd. Konstformer som exempelvis måleri, teckning, fotografi och video brukar inte ingå inom begreppet konsthantverk.

Du hittar ansökningsblanketten här.

Vinnare av stipendiet tillkännages via Örebro Kommuns Facebooksida senare under året.

Foto från Wadköpingsstipendet 2020 med verk av stipendiaten Maria Grönlund.

Visa alla