Papper och Tiden — Lisa Brunnegård

Papper och Tiden av Lisa Brunnegård Vernissage
lördag 31/10 kl 13 på Konstfrämjandet Bergslagen.
Varmt välkomna.

Det första är tid. Med tid går det att göra vad som helst. Material, idéer och skisser tar tiden ifrån mig. Tiden förvandlas från ett intet till något jag skapat, det är så det känns när ett verk är färdigt. Ska verket sedan säljas har tiden alltid gått för fort, det tog för långt tid och pengarna som finns är för få för timmarna som gått. Då kommer tiden i sista hand.

Men jag älskar arbeten som tar tid. Jag älskar att göra samma moment hundratals gånger, när händerna jobbar och förfinar moment, hittar genvägar och arbetar av sig själva. Förenklingar som hittas genom nötning.

Det blir en slags samling, som jag skapar direkt genom att massproducera en form. Samlande för mig är något magiskt, ett släktdrag jag gärna förvaltar. Min morfar, min pappa och jag. Jag försöker skydda deras samlingar, ta över och fortsätta. Det samlandet får inte ta slut, de finns hos mig i samlandet.

Lisa Brunnegård är textildesigner och konstnär. Utbildad vid små intima folkhögskolor och den stora textilindustrihögskolan är både konsten, hantverket och designen ständigt närvarande. Lisa jobbar helst med naturmaterial, växtfärger och upphittade objekt. På utställningen hos Konstfrämjandet i Bergslagen finner du bland annat verk gjorda av handfärgat siden, återbrukat papper, origami, växtfärgade papper och tyger samt kollage i blandade material.

Visa alla