Utställning: Sven H Holmberg "Möten"

I Sven H Holmbergs utställning på Konstfrämjandet Bergslagen möter modernistiska stilriktningar samtida observationer i ett gediget oljemåleri.

Sven Holmberg föddes 1953 och utbildades sig vid Konstfack på 1970 talet. Under sitt yrkesliv arbetade han som bildlärare. De sista tjugo arbetsåren som illustratörslärare på Mälardalens högskola. Vid sidan av lärarjobbet har han hela tiden kontinuerligt haft utställningar runt om i landet, mest i Stockholm men även i Tallinn, Estland och Porvoo, Finland.

Holmberg är representerad av kommuner och museer.

Han var med och startade Urban sketchers i Eskilstuna.

"Varje dag en lek"

"Temat för utställningen är MÖTEN. Möten människor emellan kan innebära så mycket: samtal, romantik, konflikter och varför inte lek.Den lekande människan är något jag funderat på under några år. Kanske mest under pandemin. Vi behöver lekkamrater. När människor frågar mig hur det är att vara pensionär svarar jag att varje dag är en lek. Jag behöver inte tänka på vad jag ska bli. Jag går upp och sätter igång med mina bilder. Precis som titeln på min bok: Inte en dag utan ett streck.

Urban sketchersgruppen är viktig, den innebär bra övning i att iaktta och föra ner linjer på ett papper som blir en bild under de 45 minuter vi arbetar. Eftersom jag tycker om att fika blir det mycket bilder från caféer där jag tecknar av människor och får idéer till målningar. Som underlag till mina målningar gör jag detaljerade blyertsskisser som jag rutar in och sedan förstorar till duken. Ofta gör jag en akrylgrund och fortsätter sedan med oljefärg."

-Sven H Holmberg

Visa alla