"Jag hade en plan" — Lars-Erik Wahlgren ställer ut i galleriet

Lars-Erik Wahlberg är konstnären som delar sin arbetstid i den egna ateljén med att axla manteln som rektor på Örebro Konstskola, där han själv en gång varit elev. Han har en examen i fri konst från Umeå Konsthögskola och mångårig erfarenhet av att på olika sätt ha jobbat inom konstfältet, senast som konstkonsulent för Region Sörmland.

Utställningen ”Jag hade en plan” innehåller en bred variation av uttryck och tekniker samlade i en helhetsinstallation speciellt anpassad för Konstfrämjandet Bergslagens lokaler. Här blandas högt och lågt, skulpturala objektassemblage, teckning och måleri med motiv, mönster, djur och människofigurer som för tankarna till en nära svunnen tid som dominerades av det sönderfallande folkhemmet. I relation till varandra börjar konstobjekten gestalta en slags ickelinjär berättelse, kanske sinnesstämningen av ett lekande barn som skapar sin egen färgglada värld genom hanterandet av leksaker obehagligt nära vuxenvärldens påträngande diskbänksrealism.

Utställningstiteln vill spegla hur det ofta ser ut när Lars-Erik Wahlberg börjar med en utställning:

”Jag har en klar idé som med tiden förändras och till slut kanske inte alls blev som jag ursprungligen tänkt. Det är också en reflektion av hur min egen konstnärliga praktik ser ut idag. Allt känns lite huller om buller och det är också nåt jag gärna visar på utställningarna.

Sen handlar det väl om livet i stort också, när jag var liten skulle jag bli basketproffs och författare men det blev något annat. Saker hände på vägen som jag inte tagit med i kalkylen. Livet liksom tog plats.”

Visa alla