Information med anledning av Covid-19

Konstfrämjandet Bergslagen följer noggrant myndigheternas råd gällande Covid-19. Detta innebär att vi kommer att ställa in, anpassa eller ändra datum för vissa av våra utställningar och projekt för att minska risken för smittspridning. Bedömningar görs från fall till fall, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vårens utställningar med Aguirre & Jonnson och Eva Zetterwall har tyvärr ställts in men kommer att visas vid ett senare tillfälle. Galleriet på Storgatan 29 är stängt tillsvidare. Vill du se och/eller köpa grafik går det bra att ringa antingen Kerstin Wagner på 070-6203944 eller Daina Liepina på 073-9121170. Projektet Bortom de blå bergen år 3 med konstnärsduon Rören/Johannessen ligger för tillfället på is och vi hoppas kunna genomföra projektet under hösten.

Ansökan till Wadköpingsstipendiet är fortfarande öppen, till och med den 8 maj, då vi planerar kunna genomföra utställningen i Wadköpingsrummet, Wadköping trots den rådande situationen. Vi kommer att ha galleriet öppet under de tider satta för inlämning av arbetsprover, 7 maj kl. 13–17 och 8 maj kl. 9–13. Läs mer om Wadköpingsstipendiet här.

Instagram, Facebook och vår hemsida uppdateras löpande. Ta hand om er så ses vi snart!

För att snabbt få en bild av de ekonomiska konsekvenserna av Covid-19 för bild- och formkonstnärer behöver Konstnärernas Riksorganisation er hjälp. Fyll i denna korta enkät så bidrar du till att skapa en tydligare bild av effekterna och underlättar deras arbete med att visa politikerna på behovet av både akuta och långsiktiga lösningar.

Visa alla