Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Utställning: Jens Haraldsson — He's hiding something from the rest of us

Jens Haraldsson jobbar främst med skulptur och installation. Han använder objekt som har märken av en tidigare historia. Genom den konstnärliga processen blir de till något nytt och eget, ofta innefattar verken rörelse och ljud och publiken inbjuds att interagera.

Jens Haraldsson född 1980, bosatt och verksam i Örebro.

 

I utställningen He’s hiding something from the rest of us använder Jens Haraldsson sig av objekt som många har en relation till formmässigt. Genom det konstnärliga arbetet processas de till något nytt och eget. I mixen av olika material och tekniker som innefattar bland annat rörelse och ljud, uttrycker sig verken på fler sätt, och bjuder in dig att interagera med dem.

 

”I mitt arbete är processen viktig, där sambandet mellan objekt, material och mina egna tankar ständigt pågår. Föremålen får under arbetet en egen personlighet som antingen kan förmedla min ursprungliga tanke eller säga något annat som jag får anpassa mig efter. Det oförutsägbara blir en drivkraft. I skapandet utgår jag från personliga känslor och min syn på samhället.”

 

Betraktaren får sällan ta del av den ursprungliga tanken eller de personliga förankringarna, utan får skapa sina egna associationer till verket.

  • Konstfrämjandet Bergslagen i WadköpingBertil Waldéns gata 6
  • 24/2 - 1/4Onsdag - söndag kl. 11 - 16
  • Fri entré