Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Utställning: Nina Kerola — Olika platser

Nina Kerolas utställning Olika platser på Konsthallen Musikhögskolan bjuder in till ett samtal om att upptäcka platser. Hennes bildvärld väcker tankar om att söka och utforska sin omgivning.

Konstnären Nina Kerola bjuder in till ett samtal om att upptäcka platser. Hennes bildvärld väcker tankar om att söka och utforska sin omgivning. Det kan vara bekanta miljöer, som skogen eller en främmande sjöbotten som undersöks genom fortsatta steg ut i det grumliga, där den bara foten måste leta sig fram förbi vasstrån och kallt bottenvatten.

 

Vernissage torsdag 19 oktober kl 16.00-18.00.

Presentation av utställningen kl 17.00.


I Nina Kerolas bilder återkommer hon själv som en kvinnogestalt som söker sig igenom öppna landskap. Hon har en vilja att utforska det nya, att ta sig framåt trots att hon inte vet var hon ska landa. Samma träd passeras gång på gång och andra moment repeteras i bilderna, som för att påminna oss om hur det känns att kliva in på en ny plats för att i den finna gamla minnen. Kerola vittnar samtidigt om ett starkt behov att regelbundet återvända till hemlandet, på finländsk mark hittar hon sin inspiration och nya bildvärldar. I bildserien minnen från förr återkommer bilder på det gamla barndomshemmet, men jag undrar ifall det som vid första anblicken skulle kunna vara ett sökande bakåt inte också är en väg framåt.


Nina Kerola är född 1965 i Åbo, Finland. Utbildad vid Pori School of Fine Arts i Finland, projektprogrammet på Kungliga Konsthögskolan och Konstfack i Stockholm. Hon bor och verkar i Stockholm. Hon har ställt ut både i Sverige och internationellt sedan början av 90-talet, och har under många år även arbetat som pedagog i Konst.


Ett samarrangemang av Konstfrämjandet Bergslagen och Örebro universitet

 

 

  • Konsthallen MusikhögskolanÖrebro Universitet
  • 19 oktober - 16 novemberVernissage 19 oktober kl 16-18
  • Fri entré
  • Extern länk
  • Öppettider: mån-tors kl 9-19, fre kl 9-15.30