Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Aktuellt: Oktober 2022

Nyheter

Föreläsning: ”Jonathan Josefsson och gatukonst”

Tobias Barenthin Lindblad (f 1973), är verksam som fri skribent, föreläsare och debattör och är en av de stora auktoriteterna inom gatukonst och syns ofta i media som expert på temat.

 • Konstfrämjandet BergslagenStorgatan 29
 • onsdagen den 19 oktober18.00
 • Fri entré, ingen föranmälan krävs
 • Läs mer
 • Vad är en folkrörelse?

  Konstfrämjandet Varför finns ingen särskild dag då vi firar folkrörelsernas betydelse? Konstfrämjandet, bildat 1947 är en del av den bildningsrörelse som organiserade arbetare med början kring de sista decennierna av 1800-talet, driven av en strävan att erövra makten över sina liv.

  Läs mer
 • Sökes: Curator för Luleåbiennalen 2024

  Konstfrämjandet Norrbotten söker en eller flera konstnärliga ledare till Luleåbiennalen 2024 med uppdraget att gestalta och genomföra den kommande biennalen som kommer att ha den övergripande inriktningen arkitektur och konst.

  Läs mer
 • Ljud i porten

  Under hösten 2022 presenterar Konstfrämjandet ett samarbete med Audiorama, som bjudit in tre tonsättare att skapa nya ljudkonstverk för ljudkonstgalleriet Ljud i porten på Swedenborgsgatan 1. Från och med sista oktober hörs Theodor Kentros verk 41044.

  Läs mer
 • WORKSHOP 29/10! Stream Of Conscioussness

  Västerbotten Välkomna till en workshop skapad av Matteo Locci och Basak Tuna som en del av Älven-projektet. Vi kommer att hålla till på IKSU-sport Lördag 29/10. Det går bra att droppa in när som helst mellan 15-18. Ingen föranmälan krävs. Gratis för IKSU-medlemmar. Du som inte är medlem behöver betala ett dagsinträde på IKSU för att delta.

  Läs mer
 • Triennalen blåser vidare

  Västernorrland Ett antal av de verk som ingick i Triennalen 2022 hade specifika platsanknytningar. Några av dessa verk flyttas under kommande år ut till dessa platser och visas i nya miljöer, på nya sätt och med nya samarbetspartners.

  Läs mer
 • Konstfrämjandet Skåne söker ny medarbetare

  Skåne Konstfrämjandet Skåne söker en projektledare som arbetar med planering och utveckling inom förmedling regionalt samt Malmö Gallerihelg.

  Läs mer