Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Aktuellt: September 2022

Nyheter

 • Magdalena Malm, ny styrelseordförande på Folkrörelsernas Konstfrämjande får 4 frågor

  Konstfrämjandet Nya styrelseordförande Magdalena Malm ser Konstfrämjandet som aktör i demokratins tjänst
  Specialist på offentlig konst och konstens existentiella strukturer. Så kan man beskriva Magdalena Malm, ny styrelseordförande för Folkrörelsernas Konstfrämjande och invald före sommaren.

  Läs mer
 • Snart ny regering – Detta kan hända

  Efter valet - Snart får Sverige en ny regering

  Hur påverkar valutgången det fält som Konstfrämjandet verkar inom? Konstens Kommunikationsbyrås Mattias Irving delar med sig av några tankar. Hur påverkar valutgången det fält som Konstfrämjandet verkar inom? Konstens Kommunikationsbyrås Mattias Irving delar med sig av några tankar.

  Läs mer
 • Köldens politik, hantverk och social hållbarhet teman i Luleåbiennalen 2022

  För ca 20 år sedan lät filmaren Georg Tiller ett isflak ta plats i en av bassängerna på Pontusbadet i Luleå. Nu visas en inspelning av performanceverket Bothnia Sea Continues som en del av Luleåbiennalen, en markör för hur de pågående klimatförändringarna har påverkat vårt sätt att tolka och tänka kring is.

  Läs mer
 • Triennalen visade på Västernorrlands styrka

  Den som hade vägarna förbi Västernorrland i sommar fick chansen att uppleva något unikt i konstväg. För första gången tog regionens alla krafter ett gemensamt grepp och skapade nya sammanhang, nya verk och belyste hur det lokala står uppkopplat mot världens händelser.

  Läs mer
 • Än du slukar än du slukas

  Värmland I utställningen Än du slukar än du slukas möts Klara Björk Adamsson och Sandra Kjellberg i gemensamma teman om förgänglighet.

  Läs mer
 • Arbete, konst och glömda historier

  Norrbotten Den sista programpunkten inom Fragment är ett publikt konstnärssamtal mellan två av utställningens medverkande konstnärer, Sandra Wasara-Hammare och Matilda Kenttä.

  Läs mer