Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Aktuellt: Juni 2018

Nyheter

Bortom de blå bergen — Konstnär sökes för deltagarbaserat arbete

Bortom de blå bergen är ett deltagarbaserat projekt i samarbete med tre kommuner – Lindesberg, Kumla och Degerfors. Varje år bjuds en konstnär in som tillsammans med barn och andra grupper från civilsamhället undersöker en förutbestämd plats. Nu söker vi en konstnär med erfarenhet av pedagogik för arbete med utgångspunkt i Gränseskogen, Lindesberg.

Wadköpingsstipendiet 2018

De utvalda kandidaterna till Wadköpingsstipendiet 2018 presenteras i en utställning under sommaren. Utställningen i Konstfrämjandets galleri i Wadköping visar exempel på kandidaternas konsthantverksprojekt.

 • Konstfrämjandet BergslagenBertil Waldéns gata 6
 • 30/6–19/8Se text för öppettider
 • Fri entré
 • Läs mer

Dialysperformance — WALLÈE SIGNALERAR

Varje vecka tillbringar Erika Lindholm tillsammans med sin dialysmaskin Wallée, 20 timmar som stjäls av hennes aktiva, kreativa musikerjag. I en performanse experimenterar hon med dialysens ljud och rytmer. Två kollegor förstärker och samplar dialysmaskinens olika ljud. Genom dans och rörelse gestaltas vad som händer i hennes blod och kropp.

 • Konstfrämjandet BergslagenBertil Waldéns gata 6
 • 20/615.00–18.00
 • Fri entré
 • Läs mer
 • Summer Love

  Uppland Konstkollo i Gottsunda i juli!

  Läs mer
 • Förmödrarna

  Värmland Förmödrarna är en performance som lyfter fram kvinnors berättelser ur Arvikas historia och samtid. I ett projekt där samtidskonst möter kulturarv, utmanar vi normen kring vilkas liv som får bli en del av berättelsen om vår stad, igår, idag och i framtiden.

  Läs mer
 • Jobba med oss!

  Västerbotten Konstfrämjandet Västerbotten söker vikarierande verksamhetsledare.

  Läs mer
 • Isadora Vaughan – DIURNAL

  Jämtland Konstnärerna stortrivs i Sikås och till helgen har vi möjlighet att presentera Isadora Vaughans arbete: DIURNAL!

  Läs mer
 • Kreativt sommarläger

  Gävleborg Institutet för Samtida Klotter Gävleborg bjuder in dig som går på högstadiet till en kreativ vecka i Klotterinstitutets tecken.

  Läs mer