Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Aktuellt: Juni 2018

Nyheter

Bortom de blå bergen: Konstnär sökes för deltagarbaserat arbete

Bortom de blå bergen är ett deltagarbaserat projekt i samarbete med tre kommuner – Lindesberg, Kumla och Degerfors. Varje år bjuds en konstnär in som tillsammans med barn och andra grupper från civilsamhället undersöker en förutbestämd plats. Nu söker vi en konstnär med erfarenhet av pedagogik för arbete med utgångspunkt i Gränseskogen, Lindesberg.

  • Ansök senast 17 augusti 2018 (OBS Förlängd ansökningsperiod)
  • Läs mer

Utställning: Wadköpingsstipendiet 2018

De utvalda kandidaterna till Wadköpingsstipendiet 2018 presenteras i en utställning under sommaren. Utställningen i Konstfrämjandets galleri i Wadköping visar exempel på kandidaternas konsthantverksprojekt.

  • Konstfrämjandet BergslagenBertil Waldéns gata 6
  • 30 juni -19 augustionsdag till söndag 11-17
  • fri entré
  • Läs mer

Dialysperformance: WALLÈE SIGNALERAR — Dialysmaskinen Wallée, två musiker och en dansare

Varje vecka tillbringar Erika Lindholm tillsammans med sin dialysmaskin Wallée, 20 timmar som stjäls av hennes aktiva, kreativa musikerjag. I en performanse experimenterar hon med dialysens ljud och rytmer. Två kollegor förstärker och samplar dialysmaskinens olika ljud. Genom dans och rörelse gestaltas vad som händer i hennes blod och kropp.

  • Konstfrämjandet Bergslagen i WadköpingBertil Waldéns gata 6
  • 20/6 201815-18
  • Fri entré
  • Läs mer