Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Aktuellt: Maj 2018

Nyheter

Jag är Stenart — Vernissage och publikation

Projektet i Hällabrottet närmar sig final. En publikationen om Jag är Stenart kommer som bilaga i Nerikes Allehanda och snart är det vernissage på och runtomkring Stenarbetsmuseet med en utställning som visar video, installation och skogsmöbler av Jelena Rundqvist i samarbete med tredjeklassare på Tallängens skola mfl.

Utställning: Lina Bjerneld — Velmans Cat, Atlas Crack

Lina Bjereld utforskar sambandet mellan måleri, objekt och rum. Utställningens titel hänvisar till teorier om de mentala och fysiska fenomen som uppstår när vi står framför en målning. Samt myten om Atlas - titanen som straffas för sin upproriskhet genom att han får bära himlavalvet på sina skuldror och vad som skulle hända om han inte orkar mer.

 • Konstfrämjandet Bergslagen i WadköpingBertil Waldéns gata 6
 • 12/5-17/6 2018,ons-sön 11-16
 • Fri entré
 • Läs mer
 • Klotterfestival 2018

  Gävleborg Det är äntligen dags för årets Klotterfestival som sker mellan 15-17 juni på Kungen i Sandviken! Där du som har pluggat på konstskola i 5 år och du som inte ens kan rita en streckgubbe möts…

  Läs mer
 • The most wuthering hights celebration!

  Västerbotten I år är det 40 år sedan Kate Bushs låt “Wuthering heights” släpptes. Detta vill vi fira och bjuder upp till dans i Bushs ära. Eftersom också vi på Konstfrämjandet Västerbotten firar 40 år i år kan ni räkna med tårta.

  Läs mer
 • Vernissage Skulpturparken i Ängelsberg

  Västmanland Sommaren närmar sig och med den kommer Ljuset! Den 26 maj kl 15.00 öppnar den efterlängtade utställningen i Skulpturparken i Ängelsberg!

  Läs mer
 • Vittnet – Helena Pyy Ryhänen

  Sörmland Sist ut i galleriet denna vår är Helena Pyy Ryhänen med utställningen ”Vittnet”.

  Läs mer
 • Tutti Frutti

  Jämtland Snön har smält men samarbetet med Sikås Art Center fortsätter och vi bjuder in till vernissage den 24 maj!

  Läs mer
 • Ekomuseum Art Space residenskonstnär blir Aida Chehrehgosha

  Västmanland Med sin egen uppväxt i Hallstahammar kan konstnären Aida Chehrehgosha lyfta fram platsen på ett unikt vis, med berättelser och minnen präglade av kojbyggen, vänskap, skinheads och föräldrarnas kamp att etablera familjen i det nya landet.

  Läs mer