Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Aktuellt: April 2018

Nyheter

Bortom de blå bergen presenterar: Jag är Stenart

I Hällabrottet i Kumla arbetar Jelena Rundqvist och tredjeklassare på Tallängens skola under våren med sten utifrån platsen och dess historia. På olika sätt lär de känna stenen som material, objekt, rum, koreograf och medarbetare. Välkommen på vernissage 1:a juni!

  • StenarbetsmuseetYxhultsvägen 13, Kumla
  • 1 juniKl. 15.00 - 19-00
  • Fri entré
  • Läs mer

Utställning: Aleksandra Kucharska — Tecknade bilder i stort format

Stillhet, subtil melankoli, tunna membran, minnesbilder och längtan är några av de ord som används för att beskriva Aleksandra Kucharskas tecknade bilder som ofta är i stora format. Kucharska har sin bas i Malmö och arbetar även med skulptur och installation. År 2014 fick hon Åke Andréns konstnärsstipendium på 500 000 kronor.

  • Konstfrämjandet Bergslagen i WadköpingBertil Waldéns gata 6
  • 7 april-6 majons-sön 11-16
  • Fri entré
  • Läs mer