Konstfrämjandet Bergslagen

2

Konstfrämjandet Bergslagen

Aktuellt: April 2017

Nyheter

Hamnbytare

I Stugan och scenen har Konstfrämjandet Bergslagen och Örebro universitet bjudit in konstnärer att nyproducera konstverk i dialog med forskare från universitetet. Som den tredje utställning i projektet visas nu Kristina Lindbergs utställning Hamnbytare med verk som skapats i dialog med professor Marie-Louise Danielsson-Thams forskning.

 • Konsthallen, MusikhögskolanÖrebro universitet
 • 27/4-1/6 2017Vernissage 27/4 kl 16-18
 • Läs mer

Mari Rantanen visar grafik 8/4-14/5

Det finns en berättelse bakom varje målning, varje tryck, varje gestaltning. Det narrativa innehållet i det visuella språket är viktigt för mig. Själva målarprocessen är en emotionell resa, sökandet efter uttryck som visualiserar tanken.
Mari Rantanen

 • Konstfrämjandet Bergslagen i Wadköping, ÖrebroBertil Waldéns gata 6
 • 8/4-14/5onsdag till söndag kl. 11-16
 • Läs mer
 • Save the date!

  Konstfrämjandet Folkrörelsernas Konstfrämjandet har tagit över arrangemanget av Samtidskonstdagarna från Riksutställningar och i samarbete med Kalmar Konstmuseum och Konstfrämjandet Öland/Kalmar sker aktiviteter under två dagar i Kalmar och på Öland, 5 - 6 oktober 2017.

  Läs mer
 • Den politiska biodlarens bibliotek

  Den politiska biodlarens bibliotek är ett projekt där konstnären Erik Sjödin arbetar med att samla in, organisera och presentera böcker där paralleller dras mellan hur människor och bin är socialt- och politiskt organiserade.

  Bokrelease och samtal 27 april kl 18 på Konstfrämjandets kansli, Swedenborgsgatan 1, Stockholm.

  Läs mer
 • Vernissage för Mats Caldeborgs utställning Världen

  Västerbotten Vernissage 28 april kl. 19:00, Konstfrämjandet Västerbotten.
  Konstnärssamtal kl. 19:30

  Läs mer
 • Konstkurs med berättandet som utgångspunkt

  Välkomna till en konstkurs med berättandet som utgångspunkt. Under två dagar skapas nya berättelser tillsammans med konstnären Caroline Seung-Hwa Ljuus som bor och arbetar i Umeå. Kursen är en del av Konstfrämjandets ungdomsprojekt (UTAN TITEL), alla aktiviteter är öppna och gratis för alla ungdomar i Västerbotten mellan 13 – 25 år.

  Läs mer
 • Två dagar med Myrmänniskan och OEI!

  Jämtland Lördagen den 22 april och söndagen den 23 april har ni möjlighet att ta del av samtal, upplevelser på och om myr, tid och naturbegreppet.
  Med utgångspunkt från Naturum Vålådalen och Designcentrum Östersund. Begränsat antal platser, föranmälan krävs.

  Läs mer
 • Filmvisning: Diamantfolket av Sara Jordenö

  Gävleborg Se Sara Jordenös film "Diamantfolket" på Konsthallen i Sandviken. Filmen är den tredje delen i Statens konstråds serie "Industrisamhälle i förändring".

  Läs mer